Marks energie inzicht.

 

Ik ben een highly sensitive person. ‘Een wat?’ zul je je afvragen.

En precies dat is mijn probleem...

Ik ben pas 31 jaar, erg gevoelig voor prikkels uit mijn omgeving en heb al een behoorlijk heftig verleden waarin ik veel heb meegemaakt. In 2011 ben ik met psychische problemen uitgevallen bij het garagebedrijf waar ik werkte. Ik liep al jaren met klachten rond en had al verschillende psychologen gesproken. Maar we kwamen niet samen tot een oplossing die mij verder hielp. Ook niet heel raar, omdat hoog sensitiviteit nog vrij onbekend is in de maatschappij.

 

Pas toen ik in de ziektewet belande trof ik een psycholoog die me kon leren om te gaan met mijn ‘ sensitive tijd’. Hij leerde me hoe ik met mijn gevoelens om kan gaan en zelf oplossingen kan vinden voor problemen. Tegelijkertijd ben ik ook in aanraking gekomen met een spirituele therapeut. Ik ben een workshop ‘oudzeer verwerking’ gaan doen. Op deze manier pakte ik ook de blokkades aan die er energetisch zaten. Het maakt je heel bewust van jezelf. Tijdens het coaching traject bij de psycholoog en de workshop ‘oudzeer verwerking’ heb ik zoveel geleerd over mijzelf en ben ik dingen anders gaan zien.

 

Het re-integratietraject

Ik was klaar bij mijn psycholoog: had veel geleerd over mezelf en wilde weer aan de slag. Helaas, al gauw liep ik weer tegen problemen aan.

Zo makkelijk is het dus niet om te veranderen. Ik vond het lastig om weer een nieuwe baan te vinden die bij me paste. Hoe pak ik dit aan?

Een uitzendbureau vond ik maar niets. Daar ben je voor mijn gevoel maar een nummertje. Vanuit het UWV werd een re-integratietraject voorgesteld om zo op een goede manier naar de juiste baan toe te werken. Mijn psycholoog had al positieve ervaringen met Loopbaanadvies Venlo en geloofde dat het bij mij zou passen. Ik was benieuwd.

 

De klik

Het eerste gesprek met Wendy was bij mij thuis. Fijn en vertrouwd. Ik had er meteen een goed gevoel bij. Wendy is betrokken en houdt echt rekening met wat ik wil bereiken met een baan en in mijn leven. Ik voelde me absoluut geen nummer. De klik was er duidelijk.

 

 

 

Kort feitje

 

Mark werkt als vrijwilliger bij Kandoen als coach.

 

Mark's motto:

 

Doelgericht en

met passie.

Daar krijg ik energie van!

Doelgericht en met passie.

 

Natuurlijk was het nog steeds een zoektocht voor mij, maar wel veel doelgerichter. Wendy zag mijn motivatie om vooruit te komen en moedigde mij aan om open-minded te zijn. Ik uitte steeds beter wat ik echt graag wil en de ideeën kwamen ook als vanzelf naar boven in onze gesprekken. Samen pakten we de ideeën echt aan en dat gaf me energie. Ik voelde me steeds weer gemotiveerd om mijn mogelijkheden te verkennen in alle breedte van het traject dat ik met Wendy heb doorlopen.

 

Ik zie mijn doel nu voor me. Ik wil begeleider/ coach in de zorg worden. En in de toekomst zou ik als spiritueel therapeut aan de slag willen met een eigen praktijk. En ook daar kan Wendy me in begeleiden.

 

Voor mij is het duidelijk. De klik die ik in het begin voelde klopte. Wendy werkt op een manier die ik als heel prettig ervaar: doelgericht en met passie. Daar krijg ik nou energie van!

 

Meer trots!

Klik hieronder voor meer referentieverhalen

over Loopbaanadvies Venlo en haar cliënten:

Ben's

ambties inzicht.

 

Ik heb twee jaar hard moeten

knokken om mezelf weer terug te vinden...

Loopbaanadvies Venlo

077 851 82 40 / 06 188 488 00

info@loopbaanadviesvenlo.nl / loopbaanadviesvenlo.nl

Roermondsestraat 25 / 5912 AH Venlo

Privacy & Klachten

Annemarie's

inspiratie inzicht.

 

Pfff… ik zat er goed doorheen:

ik had een zware tijd achter de rug waarin ik onder andere mijn baan

was kwijtgeraakt...